"Запоріжсталь" подала апеляцію на стягнення Сбербанком РФ $10 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Запоріжсталь" подала апеляцію на стягнення Сбербанком РФ $10 млн

Кредит&Депозит
857
ВАТ “Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь” (Україна) подало в П’ятнадцятий арбітражний апеляційний суд скаргу на рішення Арбітражного суду Ростовської області, який постановив стягнути солідарно з меткомбінату і ТОВ “Ростовская угольная компания”(РУК, Ростовська обл., “Внучка” “Запоріжсталі”) на користь Сбербанку Росії заборгованість в розмірі $ 10,397 млн, повідомляється в матеріалах суду.
Засідання з розгляду апеляції призначено на 26 серпня. Апеляція подана 15 липня.
У порядку забезпечення підготовки справи до судового засідання позивач і відповідач повинні представити мотивовані, нормативно та документально обгрунтовані відгуки на скаргу.
Раніше повідомлялося, що в червні 2014 р. Арбітражний суд Ростовської області стягнув солідарно з “Запоріжсталі” і РУК заборгованість в сумі $ 10,397 млн за договором від грудня 2011 р. про відкриття невідновлюваної кредитної лінії для фінансування витрат, пов’язаних з придбанням обладнання та будівництвом шахти “Бистрянська 1-2”.
Поручителями виступили АТ “Запоріжсталь”, ТОВ “Центральная обогатительная фабрика “Шолоховская”, ВАТ “ПО “Шолоховское”, ТОВ “Погрузочно-транспортное управление “Шолоховское” і ТОВ “Торговый дом “Шолоховский”, які також залучені судом до солідарного стягнення заборгованості.
Кредит в повному обсязі був наданий позичальнику, однак він регулярно допускав прострочення виконання зобов’язань. Факт прострочення платежів по кредиту був підтверджений документально. Суд не знайшов підстав для зниження неустойки і задовольнив позовні вимоги банку в повному обсязі.
Раніше міністр промисловості та енергетики Ростовської області Олександр Гребенщиков повідомляв, що “Запоріжсталь” розглядає можливість продажу “Ростовской угольной компании”.
Згідно базі “СПАРК-Интерфакс”, на 15 листопада 2013 ТОВ “РусУгольИнвест” (Москва), в якому “Запоріжсталі” належать 97,95%, володіло 90% часток ТОВ “Ростовская угольная компания”, ТОВ “Паритет” (Ростовська обл .) – 10%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас