Китай звинуватив General Motors в завищенні цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай звинуватив General Motors в завищенні цін

Світ
312
Проведене китайськими антимонопольними органами розслідування відносно ряду зарубіжних автовиробників торкнулося і американської компанії General Motors.
Про це повідомляє газета «Shanghai Daily».
Основні претензії у китайських антимонопольників викликають завищені, на їхню думку, ціни на комплектуючі і післяпродажне обслуговування низки зарубіжних автомобільних концернів.
Спільне підприємство Шанхайської автомобільно-промислової корпорації і General Motors, яке випускає для китайського ринку машини марок «Buick», «Chevrolet» і «Cadillac», співпрацює з китайським антимонопольним регулятором, розповів газеті представник компанії. Він не повідомив про результати переговорів з властями, але підкреслив, що підприємство не планує знижувати ціни на свою продукцію.
Раніше офіційні претензії були пред’явлені компаніям Chrysler, Audi, а також 12 японським виробникам автозапчастин. Вивчається також цінова політика Mercedes-Benz і Volkswagen. Так, якщо в США і Європі загальна вартість всіх комплектуючих перевищує ціну нового автомобіля приблизно в три рази, то на китайському ринку це співвідношення може досягати 12 до 1.
При цьому ряд великих західних автовиробників вже оголосили про істотне зниження цін на свою продукцію на тлі початку антимонопольного розслідування.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас