Українці повинні погоджувати з енергокомпаніями перехід на електрообігрів - Мінрегіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці повинні погоджувати з енергокомпаніями перехід на електрообігрів - Мінрегіон

Енергетика
2557
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) України рекомендує громадянам у разі прийняття рішення про використання побутових електричних приладів нагріву води та обігріву приміщень погоджувати можливість такого використання електроприладів безпосередньо з енергопостачальними компаніями.
Такі рекомендації для уникнення можливих аварійних ситуацій через підвищену навантаження на електромережі у зв’язку з масовим переходом на електронагрівачі та обігрівачі озвучив заступник голови Мінрегіону Григорій Семчук на брифінгу в рамках прямої телефонної лінії Кабінету міністрів у вівторок.
“Все це потрібно робити з дозволу та за погодженням з енергопостачальними організаціями, щоб вони могли прийти і сказати: так, дійсно можна застосовувати таку-то навантаження – підстанція, кабелі та внутрішні мережі будинку цьому відповідають”, – сказав він, додавши, що консультувати громадян у зазначених питаннях також готові фахівці Мінрегіону.
При цьому Семчук наголосив, що неграмотний і непрофесійний підхід до такого масового застосування електроприладів нагріву води та обігріву приміщень загрожує вивести з ладу електромережі.
Семчук також повідомив, що на сьогодні уряд України розробляє ряд рішень в частині надання пільг і преференцій для споживачів, які переходять на альтернативні джерела енергії. Зокрема, вивчається можливість звільнення від плати за підключення до електромережі.
Як повідомлялося з посиланням на дані таких найбільших мереж побутової техніки та електроніки, як Comfy і “Фокстрот”, в липні попит на електронагрівачі води, зокрема в Києві у зв’язку з відсутністю в багатьох будинках гарячого водопостачання збільшився практично в 10 разів у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року.
Рітейлери також прогнозують збільшення попиту на електрообігрівачі, так як температура повітря в квартирах взимку очікується на рівні 16-18° С градусів при нормі 20-22° С.
Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що держава буде стимулювати перехід з газових котлів на котли на іншому паливі пільгами у вигляді зниженого тарифу на електроенергію і підвищену рентабельність, а також знижками для споживачів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас