Уряд пропонує дозволити безстроковий оборот ліків - після першої перереєстрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пропонує дозволити безстроковий оборот ліків - після першої перереєстрації

Казна та Політика
447
Кабінет міністрів пропонує не обмежувати термін використання в Україні лікарських засобів після їх першої перереєстрації в Україні.
Відповідний урядовий законопроект №4459а про внесення змін до закону про лікарські засоби щодо обігу лікарських засобів та державного контролю якості ввезених на митну територію України ліків зареєстрований у Верховній Раді.
Законопроект передбачає, що лікарські засоби, випущені в обіг під час терміну, протягом якого вони були дозволені до застосування в Україні, можуть застосовуватися до завершення їх терміну дії, визначеного виробником і позначеного на упаковці.
Як повідомлялося, в лютому Державна служба України з лікарських засобів (Держлікслужба) ініціювала скасування перереєстрації лікарських засобів, передбачивши можливість видачі безстрокового реєстраційного посвідчення на лікарський засіб, аналогічно до торгової ліцензії (marketing authorization) в країнах ЄС.
В 2011-2013 роках ринок України покинули 2,776 тис. лікарських препаратів, серед яких найбільш ефективні і життєво важливі. Експерти пов’язують це з відмовою компаній проходити процедуру перереєстрації ліків.
Станом на осінь 2013 року, за даними Держлікслужби, реєстр лікарських засобів містив 12,5 тис. найменувань, при цьому в обороті перебувало близько 5 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас