ДФС розраховує на скорочення обігу готівкових грошей в Україні з 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС розраховує на скорочення обігу готівкових грошей в Україні з 2015 року

Казна та Політика
779
Державна фіскальна служба (ДФС) розраховує на прийняття Національним банком України (НБУ) заходів зі скорочення обігу готівкових грошей з 1 січня 2015 року, повідомив глава відомства Ігор Білоус.
“Я думаю, що ми разом з НБУ сильно зарегулюємо обіг тіньової “готівки”. Разом набранням чинності з 1 січня закону про ПДВ-адміністрування, я думаю, буде низка змін щодо зменшення готівкового обігу в країні”, – сказав він.
Як уточнив І.Білоус, таким заходом може бути зменшення максимальної суми розрахунків у готівковій формі (зараз – 150 тис. грн на день).
За словами глави ДФС, скорочення обігу готівкових коштів є одним з інструментів, який допоможе в боротьбі з “заробітною платою в конвертах”.
І.Білоус вважає, що разом з введенням нової системи оплати Єдиного соціального внеску і посиленням відповідальності за порушення, такий інструмент дасть суттєвий позитивний ефект.
“Ми повинні розуміти, що це (“зарплата в конвертах”- ІФ) та хвороба, яка живе в організмі і потім від неї, рано чи пізно, вмирають. На сьогодні понад 20 млрд грн (на місяць – ІФ), а я думаю що більше, це сірі й чорні зарплати в конвертах, готівка, яка обертається в Україні. Деякі експерти кажуть, що це не 20, а 50 млрд грн, думаю, правда десь посередині”, – резюмував глава ДФС.
Як повідомлялося, уряд оцінює фонд оплати праці в 2014 році в 486,6 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас