ЛУКОЙЛ підписав угоду про продаж 240 АЗС і 6 нафтобаз в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛУКОЙЛ підписав угоду про продаж 240 АЗС і 6 нафтобаз в Україні

Енергетика
1321
НК “ЛУКОЙЛ” і австрійська інвестиційна компанія AMIC Energy Management GmbH підписали угоду про продаж 100% акцій “ЛУКОЙЛ-Україна”, що володіє мережею з близько 240 АЗС і 6 нафтобаз.
Як говориться в повідомленні “Лукойлу”, операція буде закрита після її затвердження компетентними українськими властями.
Наприкінці липня компанії досягли принципової домовленості про продаж 100% компанії “ЛУКОЙЛ-Україна”.
Переговори були проведені за ініціативою австрійської сторони, яка висловила зацікавленість в придбанні активів.
Джерело в “Лукойлі” повідомило Агентству нафтової інформації (АНІ), що австрійська компанія вийшла з пропозицією про покупку мережі АЗС близько місяця тому.
Згідно з інформацією з відкритих джерел, AMIC була зареєстрована у Відні в 2013 році. Керуючий директор AMIC Гюнтер Майєр працює в компанії з жовтня.
З червня 2011 року Г.Майер також є керуючим партнером австрійської MG Energy + Beratungs und Beteiligungs. З червня 2013 він працює директором з виробництва та інвестицій в європейській енергетичній компанії.
В 2006-2011 рр. Г.Майер працював в OMV, де він займався відновлюваною енергетикою.
“Продаж мережі АЗС і нафтобаз в Україні компанії AMIC дозволить “ЛУКОЙЛу” оптимізувати структуру активів і систему управління збутовою мережею в Східній Європі, що має велике значення для підвищення ефективності нашого бізнесу в сфері збуту нафтопродуктів”, – пояснив віце-президент НК Вадим Воробйов.
ПІІЛУКОЙЛ-Україна” утворено в листопаді 1999 року для організації роздрібної мережі реалізації нафтопродуктів в країні.
Повідомлялося, що “ЛУКОЙЛ-Україна” планувало в 2014-2019 роках інвестувати в розвиток своїх активів на Україні не менше $ 141 млн.
На початку поточного тижня стало відомо, що представники “Правого сектора” вимагали в Івано-Франківську від російського “ЛУКОЙЛу” по 3 тонни бензину в місяць на потреби армії України. “Представники” Правого сектора “блокували АЗСЛУКОЙЛ” в Івано-Франківську і вимагали, щоб компанія виділяла 2,5-3 тонни палива на місяць – близько ста літрів на день – на потреби армії і командного офісу”, – повідомлялося в доповіді місії ОБСЄ на Україну.
В Івано-Франківській області (Калуш) також знаходиться приналежний “ЛУКОЙЛу” ТОВ “Карпатнафтохім”, що виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор і суспензійний ПВХ. Завод був зупинений у вересні 2012 року у зв’язку з несприятливою ситуацією на ринку нафтохімічної продукції, і до цих пір не запущений (за винятком недовгого відновлення роботи виробництва ПВХ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас