Влада готова викупити заарештовані нафтопродукти Курченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада готова викупити заарештовані нафтопродукти Курченка

Енергетика
382
Україна готова викупити заарештовану нафту і нафтопродукти, що належать компанії “ВЕТЭК”. Про це повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“Я звернувся до генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і міністра палива та енергетики – публічний конкурс, і ми як держава готові викупити цю нафту. Нам потрібно заправляти танки, нам потрібно мати запас на зиму і зберігати цю нафту на підприємствах держрезерву”, – сказав він.
Як повідомлялося, бізнесмен і голова спостережної ради групи “ВЕТЭК” Сергій Курченко оголошений в міжнародний розшук. СБУ і прокуратура встановили, що компаніями, підконтрольними Курченку, завдано збитків державі в нафтогазовій і банківський сферах на загальну суму близько 4 мільярдів гривень. Проти Курченка також були введені міжнародні санкції.
Також МВС заарештувало близько 100 тис. тонн нафтопродуктів на підприємствах Курченка. Крім того, СБУ заарештувала 25 рахунків Курченка, а суд заарештував майновий комплекс та земельну ділянку Одеського нафтопереробного заводу (НПЗ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас