15 найбільших банків України пройшли стрес-тести без несподіванок, на черзі - наступні 20 фінустанов - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

15 найбільших банків України пройшли стрес-тести без несподіванок, на черзі - наступні 20 фінустанов - НБУ

Фондовий ринок
6214
Попередні результати стрес-тестування 15 найбільших українських банків, проведених в рамках програми stand-by Міжнародного валютного фонду із залученням аудиторів з “великої четвірки”, несподіванок не принесли, повідомила глава Національного банку України Валерія Гонтарєва.
“Поки ніяких несподіванок по перших 15 (банках) ми не побачили. Суми на рекапіталізацію, визначеної в програмі МВФ в 15 млрд грн, вистачить, ще й залишиться”, – сказала вона журналістам у Києві.
Гонтарєва уточнила, що тестування показало відсутність необхідності докапіталізації деяких банків.
“Не всім банкам знадобиться докапіталізація, деяким – дуже незначна. Зокрема, не всім російським банкам потрібна докапіталізація і не всім українським держбанкам”, – сказала глава НБУ.
За її словами, Нацбанк проводив роботу з акціонерами кожного з банків про можливість внесення додаткового капіталу ще до завершення стрес-тестів і продовжує її.
Як зазначила Гонтарєва, вона поки не може назвати точні результати перевірки, оскільки зараз почалося тестування наступних 20 по величині банків. Оголосити підсумки передбачається орієнтовно в кінці жовтня.
Глава Нацбанку нагадала, що на 35 найбільших українських банків, які пройдуть перевірку, припадає близько 80% всіх активів банківської системи України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас