Новий скандал: Генпрокуратура виявила "суттєві порушення" при держзакупівлі ліків для армії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий скандал: Генпрокуратура виявила "суттєві порушення" при держзакупівлі ліків для армії

Казна та Політика
658
Генеральна прокуратура України встановила суттєві порушення під час проведення державних закупівель лікарських препаратів для потреб Збройних Сил України минулого року.
Порушення були виявлені за попередніми результатами перевірок законності використання благодійної допомоги та коштів резервного фонду держбюджету України.
“Так, ще в травні 2013 року посадовими особами Військово-медичного департаменту Міністерства оборони було розпочато процедуру закупівлі ліків (63 найменування). Участь у проведенні відкритих торгів протягом наступних двох місяців взяли 11 підприємств. Після цього торги за всіма 63 лотами були скасовані, а у вересні – листопаді того ж року організовані повторні відкриті торги зі штучним зменшенням загальної кількості їх учасників до трьох через необгрунтоване об’єднання лотів у дві фармакологічних групи – антибактеріальні засоби (11 найменувань) та інші лікарські засоби (55 найменувань). Це призвело до нових цінових пропозицій і збільшення вартості ліків”, – зазначають в ГПУ.
Внаслідок порушень, загальна вартість 37 найменувань препаратів збільшилася з 4,6 млн грн. до 7,2 млн грн. В результаті витрати бюджету на закупівлю лікарських засобів збільшилися на 2,8 млн грн.
За цим фактом недбалого ставлення до виконання посадових обов’язків відкрита кримінальна справа.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас