Економічне падіння в Донецькій та Луганській областях під час кризи 2009-го було більшим, ніж за час теперішніх військових дій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічне падіння в Донецькій та Луганській областях під час кризи 2009-го було більшим, ніж за час теперішніх військових дій

Казна та Політика
676
Ситуація в Донецькій та Луганській областях є складною, але не критичною, вважає аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
“Якщо ми подивимось на статистику, яку ми маємо на сьогоднішній день з цих областей, наприклад, по промисловому виробництву, то так, є падіння, але воно є відносно помірним. Якщо порівняти з падінням, яке було під час кризи 2009 року, яку ми знаємо по факту, яку ми пережили, то там падіння було більше. Якщо базуватися на тій статистиці, яку ми можемо подивитись, то ситуація безумовно є складною, але вона не є такою, яка може призвести до якихось катастрофічних наслідків, принаймні зараз”, – пояснив він.
Загалом оцінити вртати областей від військових дій можна буде лише після завершення АТО. “Через те, що в центральної влади немає повного контролю над усією територією, робити якісь оцінки щодо того, скільки коштів треба на відновлення, поки зарано. Цю роботу потрібно буде проводити уже після завершення АТО”, – додав експерт.
Більше про наслідки конфлікту у східному регіоні України читайте в статті “Війна і гроші: що втрачають Донецька та Луганська області?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас