Росія може підвищити збори для росіян, що виїжджають на відпочинок за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може підвищити збори для росіян, що виїжджають на відпочинок за кордон

Світ
702
В Раді федерації вважають, що Росія може розширити перелік санкцій у відповідь за рахунок обмеження постачання автомобілів, ліків, що мають російські аналоги, а також підвищених зборів для виїжджаючих на зарубіжний відпочинок. З такою ідеєю виступив заступник голови комітету палати з бюджету і фінансових ринків Микола Журавльов.
“Наша держава ще не вичерпала ресурс заходів у відповідь, введення яких позитивно позначиться на вітчизняній економіці”, – зазначив він. Як пояснив сенатор, заходи з обмеження імпорту можуть торкнутися всього, що не є засобом виробництва, не призводить до дефіциту життєво необхідних товарів і не стимулює людей до “сірого”, човникового ввезення товарів.
Так, на думку парламентарія, необхідно вивчити доцільність обмеження постачання автомобілів, безрецептурних ліків, у яких є російські аналоги, низки товарів широкого споживання. “Крім того, обмеження можуть торкнутися консалтингових послуг та франчайзингу. Також слід підтримати внутрішній туризм через підвищені збори для виїжджаючих на зарубіжний відпочинок”, – запропонував він.
“Розмовляти з Росією такою мовою санкцій нескінченно неможливо, і відповідні заходи мають спонукати наших західних партнерів до зваженого діалогу як з економічних, так і з політичних проблем”, – підкреслив сенатор.
Журавльов високо оцінив вже вжиті заходи, висловивши впевненість, що російські виробники зможуть задовольнити попит на вітчизняному ринку. “Російська Федерація має величезний потенціал для розвитку і нарощування частки ринку в багатьох секторах машинобудування, фінансовому секторі та харчовій промисловості. Сучасна політична та економічна ситуація підштовхують нас до якнайшвидшої і ефективної реалізації цього потенціалу”, – заявив заступник голови комітету Ради федерації.
Раніше прем’єр-міністр Дмитро Медведєв підписав постанову уряду, в якій сказано, що Росія вводить повну заборону строком на один рік на поставки яловичини, свинини, сиру, птиці, молока, риби з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас