Путін стає васалом Китаю: ми є свідками похорону Росії, - The Telegraph — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін стає васалом Китаю: ми є свідками похорону Росії, - The Telegraph

Світ
2913
Президент Росії Володимир Путін був одержимий уявною загрозою з боку старіючої, мирно налаштованої Європи в повільному занепаді – і кинув свою країну до ніг ще більшої загрози – Китаю. Кремль розраховує на капітал з Китаю, щоб компенсувати втрату західних грошей.
Про це пише в своїй статті для The Telegraph Емброуз Еванс Прічард.
Однак, як вважає автор, мрія Путіна нездійсненна. Лідер Китаю Сі Цзіньпін провів жорстку угоду на будівництво майбутнього трубопроводу “Газпрому”, забезпечивши собі ціну близько $350 за тисячу кубометрів, що лише трохи вище за витрати виробництва Росії.
Він підкреслює, що обидві країни є конкурентами в Центральній Азії, де Китай систематично будує трубопроводи, що порушують мертву хватку Росії.
Китай має великі територіальні претензії на Далекий Схід Росії, зокрема на землі, які забрали у династії Цин у 19 столітті. Навіть якщо стратегія Путіна з євро-азійським альянсом з Китаєм буде успішна, це зробить Росію васальною державою Китаю, постачальником товарів з моделлю розвитку, яка наразить її на відсталість, відзначає автор статті.
“Це небезпечна ілюзія. Ми є свідками похорону Росії”, цитує автор Олександра Коха, колишнього високопоставленого чиновника Кремля.
“Путін застряг за часів холодної війни, глухих до зрушень у світовій владі. Він був одержимий уявною загрозою з боку старіючої, мирно налаштованої Європи в повільному занепаді, перетворюючи цілком переборні розбіжності на непотрібний конфлікт”, – підкреслює Прічард.
Але, за його словами, оцінки Путіна неправильні, тому що Європу йому не здолати.
“У нього вирішальна сила лише на полі бою в східній Європі. Україна – не член НАТО, у неї немає ніякого захисту. Захід уже заявив, що він не застосовуватиме свої сили, якщо в Україну вторгнуться. Новоросія відкрита для його захоплення. Але це його остання смертельна карта”, – підсумував Прічард.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас