Навчальний рік на Донбасі почнеться з жовтня, а на західній Україні хочуть ввести шестиденку - і продовжити зимові канікули — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навчальний рік на Донбасі почнеться з жовтня, а на західній Україні хочуть ввести шестиденку - і продовжити зимові канікули

Особисті фінанси
2732
Навчальний рік на Донбасі розпочнеться з жовтня, а на західній Україні хочуть ввести шестиденку і подовжити зимові канікули.
В школах Донбасу через тривалі бойові дії новий навчальний рік може розпочатися 1 жовтня, повідомляють ЗМІ з посиланням на міністра освіти країни Сергія Квіта.
“Пізніше на місяць, 1 жовтня, навчання може розпочатися в школах Донбасу, якщо ситуація не покращиться. Але поки що ми цього не хочемо – сподіваємося, зможемо всюди розпочати вчасно”, – сказав міністр.
За його словами, у ВНЗ східних областей вже вирішено: заняття розпочнуться 1 жовтня, а подання документів продовжили до 15 вересня.
Вчителі шкіл, стверджує видання, мало вірять у те, що до вересня може настати мир. До того ж, багато учнів в областях, що охоплені боями, вивезені батьками в безпечні місця.
В інших регіонах країни, навпаки, планують розпочати навчальний рік раніше – у середині серпня, через те, що восени можуть виникнути проблеми з опаленням, пише видання.
На Галичині теж думають про те, як перезимувати в умовах обмеження споживання газу, однак від ідеї посадити школярів за парти з 15 серпня влада Івано-Франківської області відмовилася, повідомляють Вести.
“Діти не готові прийти раніше на навчання”, – сказав виданню заступник губернатора з гуманітарних питань Сергій Адамович.
Щоб учні менше мерзли взимку, в Івано-Франківську вирішили ввести шкільну шестиденку, а зимові канікули подовжити приблизно на півмісяця. До такого ж заходу вирішили вдатися і у Львівській області, повідомляє видання.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас