Власник збанкрутілих російських турфірм і найбільшого чартерного брокера РФ втік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник збанкрутілих російських турфірм і найбільшого чартерного брокера РФ втік

Кримінал
1519
Туроператори закидали Російський союз туріндустрії скаргами на брокерську компанію «Авіачартер», власником якої, як і збанкрутілих «Ідеал-туру» та «Лабіринту», є втікач Михайло Шаманов.
«Авіачартер», за посередництва якої туроператори викуповували місця на чартерних рейсах для своїх туристів, не відповідає на запити вже третій день. На сайті брокерської компанії інформації про призупинення діяльності компанії немає, однак її офіс закритий, а власник як і раніше недоступний.
Прес-секретар Російського союзу туріндустрії Ірина Тюріна повідомила, що туроператори, які працювали з «Авіачартер», не знають, чи дійшли їхні гроші до авіакомпаній.
Ірина Тюріна, РСТ: «Зокрема, один туроператор не може з’ясувати, чи проплачений авіакомпанії Bulgarian Air куплений в “Авіачартері” зворотній переліт з Болгарії для групи дітей. При цьому купити нові квитки можна лише за подвійним тарифом».
Компанія «Час-тур» викупила для своїх клієнтів через «Авіачартер» 60 місць до Барселони і назад на рейси «Оренбурзьких авіаліній» і тепер змушена повторно сплачувати квитки, а також пересаджувати туристів на рейси інших авіакомпаній.
На початку серпня «Оренбурзькі авіалінії» призупинили виконання рейсів «Ідеал-туру», що належить Шаманову, через неоплачені квитки. Через декілька днів ще одна турфірма Шаманова «Лабіринт», що працювала з цією авіакомпанією, оголосила про своє банкрутство. За кордоном застрягли близько 25 тис. туристів.
Сьогодні стало відомо про порушення одразу двох кримінальних справ стосовно керівництва «Лабіринту». У СК РФ назвали діяльність цієї компанії «фінансовою пірамідою», а слідче управління з Північно-Східного адміністративного округу Москви запідозрила власника компанії в умисному розкраданні 100 млн рублів у клієнтів.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас