Американська мережа аптек Walgreen купує конкурента за $10 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська мережа аптек Walgreen купує конкурента за $10 млрд

Фондовий ринок
306
Аптечна мережа The Walgreen Company планує викупити 55% Alliance Boots за $8-10 млрд. Відзначимо, що американська аптечна мережа вже володіє 45% акцій європейської аптечної мережі Alliance Boots. За умовами договору Walgreen виплатить $5,27 млрд. готівкою, решту суми компанія планує віддати своїми акціями. Об’єднана компанія буде володіти 11 тисячами аптек в 10 країнах світу. Пост віце-голови Ради директорів обійме італійський мільярдер Стефано Пессіна, який керує Alliance Boots.
Транснаціональне злиття вже не перше в міжнародній практиці. Компанії США купують акції іноземних компаній для скорочення високих податків шляхом перереєстрації в країнах придбаних компаній. За оцінками аналітиків компанії ISI Group LLC Росса, аптечна мережа зможе заощадити до $4 млрд за п’ять років на податках, за умови зміни податкової реєстрації.
Подібний тип угод суворо критикується урядом CША. Політичний тиск почався з моменту оголошення планів про злиття великих фармацевтичних компаній AbbVie і Pfizer. Щоб уникнути конфлікту з урядом, компанія Walgreen прийняла рішення не переносити штаб-квартири в Європу, визнавши такий хід недоцільним.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас