Сбербанк виключили зі списку найпривабливіших паперів для інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк виключили зі списку найпривабливіших паперів для інвесторів

Фондовий ринок
646
Goldman Sachs (GS) прибрав акції Сбербанку зі списку найбільш привабливих на сьогодні паперів для купівлв в регіоні CEEMEA (Центральна та Східна Європа, Близький Схід і Африка), повідомляється в огляді GS.
Водночас до цього фокус-листа паперів на купівлю були додані акції ВАТ “Московська біржа”, оскільки, на думку аналітиків GS, перспективи біржі на сьогодні виглядають більш привабливо, ніж перспективи банківського сектора РФ в цілому і Сбербанку зокрема.
“Потенціал зростання котирувань акцій Сбербанку, за нашими оцінками, становить близько 40%, а цього недостатньо для того, щоб залишатися в фокус-листі паперів на купівлю. Більше того, ми вважаємо, що потенційний негативний ефект від санкцій, очікуване зниження економіки РФ і ймовірність виключення з індексу MSCI Russia чинитимуть тиск на котирування акцій Сбербанку. Водночас “Московська біржа” може виграти від введених США та ЄС санкцій, а також від підвищення Центробанком ключової відсоткової ставки”, – йдеться в огляді GS.
На думку аналітиків GS, російські компанії, швидше за все, через введення санкцій почнуть рефінансувати свої зовнішні борги за допомогою випуску рублевих облігацій і банківських кредитів у рублях. Це може підвищити обсяги торгів на ринку облігаційних позик та на ринку РЕПО, що позитивно відіб’ється на фінпоказниках “Московської біржі”.
Крім того, підвищення Центробанком ключової відсоткової ставки припускає підвищення чистого відсоткового доходу “Московської біржі”.
Аналітики GS також відзначають, що, за їхніми оцінками, дивідендна прибутковість “Московської біржі” у 2015 році становитиме 6,5% річних – найвищий показник серед міжнародних аналогів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас