Пропозиції про заборону прольоту над територією РФ літаків з США та ЄС знаходяться "на столі" - Медведєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пропозиції про заборону прольоту над територією РФ літаків з США та ЄС знаходяться "на столі" - Медведєв

Світ
578
Прем’єр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія розглядає як відповідні кроки на західні санкції щодо авіакомпанії “Доброльот” заборону прольоту літаків європейських і американських авіакомпаній над російською територією.
“Уряд РФ розглядає низку кроків у відповідь, але це не означає, що вони будуть негайно введені, тим не менш, вони, що називається, на столі. По-перше, це заборона використання повітряного простору нашої країни для транзитних рейсів європейських і американських авіакомпаній до регіонів Східної Азії, тобто Азіатсько-Тихоокеанський регіон”, – сказав Д.Медведєв на засіданні уряду в четвер.
“Звичайно, це дуже жорсткий захід. Проте про них потрібно згадати”, – додав прем’єр.
Говорячи про інші відповідні кроки на західні санкції, прем’єр повідомив: “По-друге, опрацьовується питання щодо зміни так званих точок входу й виходу в повітряний простір Росії для регулярних і чартерних рейсів європейських і американських авіаперевізників”.
Д.Медведєв відзначив, що ці заходи розробляються російським урядом через санкції, введені щодо авіакомпанії “Доброльот” Європейським Союзом, “за ті рейси, які виконувалися до Сімферополя”.
“Наш перший низькобюджетний авіаперевізник, так званий лоукостер, 4 серпня був змушений призупинити свою роботу внаслідок цих недружніх заходів. Усі європейські контрагенти відмовилися виконувати свої зобов’язання за договорами лізингу літаків, їхнього технічного обслуговування та страхування, представляти аеронавігаційну інформацію”, – сказав Д. Медведєв.
За його словами, “у російських громадян виникли через це проблеми, які ми змушені були вирішувати”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас