Білорусь знайшла в Росії «продовольчий клондайк» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь знайшла в Росії «продовольчий клондайк»

Аграрний ринок
1546
Білорусь готова поставляти продовольство до Росії замість країн, щодо яких Москва ввела обмеження на імпорт. Про це повідомив перший заступник міністра сільського господарства і продовольства Білорусі Леонід Маринич.
За його словами, Білорусь готова замінити західні країни за багатьма продовольчим позиціям. «Для нас це клондайк», – заявив Маринич.
Зокрема, Білорусь планує збільшити поставки сирів, м’яса і цільного молока. Білоруські аграрії готові робити додаткові поставки овочів. «Замінимо голландську картоплю, замінимо польські яблука – у нас все є», – сказав заступник міністра.
Очікується, що список заборонених до поставок продуктів буде опублікований 7 серпня.
6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини й продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії. Обмеження діятимуть протягом року. Глава держави доручив уряду скласти перелік продуктів, що підпадають під заборону. Одночасно кабінет міністрів підготує заходи щодо недопущення прискореного зростання цін на сільськогосподарську та продовольчу продукцію.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас