Для економії газу в Полтавській області на місяць скоротять опалювальний сезон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для економії газу в Полтавській області на місяць скоротять опалювальний сезон

Енергетика
766
Полтавська обласна державна адміністрація має намір на один місяць скоротити опалювальний сезон і провести його з 1 листопада до 1 квітня з метою економії газу. Про це повідомила прес-секретар полтавського губернатора Юлія Билина.
За її словами, обладміністрація розглянула можливість скорочення постачання газу і розробила чотири варіанти дій комунальних служб в опалювальний період: максимальне утеплення будинків, модернізація систем опалення, зменшення подачі газу для сільського населення на обігрів і застосування альтернативних видів палива (печі на дровах та інше).
Також пропонується до двох місяців продовжити шкільні канікули – осінні і зимові (в дні канікул навчальні заклади будуть опалювати на мінімумі, щоб не замерзла система).
При цьому температуру повітря в житлових приміщеннях в опалювальний період пропонують знизити на 2 градуси – з 18 градусів за санітарними нормами до 16.
Також, щоб заощадити газ, генеральний директор компанії «Полтаватеплоенерго» Володимир Чернявський запропонував відмовитися від постачання гарячої води населенню вже в серпні.
Загалом, відповідно до завдання Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, регіону необхідно скоротити споживання природного газу на 30% або на 85,4 млн куб. м за період з 1 серпня 2014 р. і до кінця опалювального сезону 2014-2015 років.
Нагадаємо, голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв вважає, що Україна може пройти опалювальний сезон без поставок природного газу з Росії за умови належної економії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас