Глава британського Мінфіну хоче перетворити Лондон на світовий центр торгівлі віртуальними валютами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава британського Мінфіну хоче перетворити Лондон на світовий центр торгівлі віртуальними валютами

Світ
347
Міністерство фінансів Великобританії розпочало дослідження, яке допоможе визначити, чи доцільно перетворювати країну на центр світової торгівлі віртуальними валютами, пише The Guardian з посиланням на заяву міністра фінансів Джорджа Осборна.
Влада розгляне плюси і мінуси нерегульованого обігу віртуальних валют, у тому числі біткоїнів, обіг якого на світових ринках досяг піку в кінці 2013 року на рівні близько $14 млрд, але з того моменту опустився до $8 млрд.
Результати дослідження будуть представлені восени 2014 року, вони визначать роль, яку відіграватимуть криптовалюти в плані уряду з модернізації сектора фінансових технологій країни.
“Основним положенням довгострокового економічного плану уряду є зміцнення позиції Великобританії як центру світових фінансів”, – підкреслив Дж.Осборн.
Раніше в США штат Нью-Йорк запропонував ліцензувати торговельні операції в біткоїнах, що дозволить компаніям, які приймають цю віртуальну валюту, зберігати дані про особу і адреси своїх клієнтів.
Створений у 2008 році програмістом або групою програмістів, відомих під ніком Сатосі Накамото, Bitcoin (біткоїн або біткойн) – одна з найпопулярніших альтернатив традиційним валютам, являє собою програмний код, який не регулюється жодною країною або банківським наглядовим органом в світі. Біткоїни можна використовувати для електронної оплати товарів у продавців, готових їх приймати, а також обмінювати на звичайні гроші.
Перше сховище біткоїнів під назвою Elliptic Vault відкрилося в Лондоні в січні 2014 року. Сховище використовує технологію “глибокого” зберігання, при якому доступ до віртуальної валюти закодований і знаходиться на серверах, що зберігаються в місці, що максимально охороняється. У березні податкове та митне управління Великобританії заявило, що хоче відмовитися від стягнення ПДВ з усіх операцій по біткоїнах.
Доброзичливе ставлення британської влади до криптовалют різко контрастує з обмеженнями і попередженнями, висунутими держорганами в багатьох інших країнах світу – від Китаю до Данії, де регулятори побоюються використання біткоїнів для відмивання грошей та ухилення від сплати податків.
Крім того, влада та незалежні експерти стурбовані різкими коливаннями курсу біткоїнів і незахищеністю користувачів. Так, в лютому 2014 року японська Mt. Gox – одна з провідних електронних бірж, що торгують віртуальними валютами – подала заяву про банкрутство, втративши клієнтські кошти майже на $500 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас