НАТО: Росія може використовувати гуманітарну місію для введення військ на схід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО: Росія може використовувати гуманітарну місію для введення військ на схід України

Світ
1755
У НАТО побоюються, що Росія може використовувати гуманітарну або миротворчу місію як привід для направлення військ в східну Україну, заявила офіційний представник альянсу Оана Лунгеску, відповідаючи в середу на запитання ЗМІ.
“Росія зосередила близько 20 тис. готових до бою військових на східному кордоні України. Останнє нарощування сил Росією ще більш загострює ситуацію та підриває зусилля, направлені на пошук дипломатичного вирішення кризи. Це небезпечна ситуація”, – підкреслила О.Лунгеску.
“Ми поділяємо побоювання, що Росія могла б використовувати гуманітарну або миротворчу місії як привід і виправдання для направлення військ в східну Україну”, – сказала представник альянсу.
“Ми не будемо гадати, що на думці у Росії, але ми бачимо, що Росія робить на місці. Це викликає у нас велику заклопотаність”, – зазначила О.Лунгеску.
“Ми як і раніше закликаємо Росію відвести свої війська від кордону з Україною, покласти край потоку зброї і озброєних осіб через кордон і вплинути на збройні сили сепаратистів з тим, щоб вони склали зброю і відмовилися від насильства”, – заявила представник альянсу.
Вона вважає, що “будь-яке погіршення гуманітарної ситуації в утримуваних сепаратистами районах східної України відбувається внаслідок тривалих дій Росії зі дестабілізації ситуації в Україні”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас