Банда хакерів з Росії викрали 1,2 млрд облікових записів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банда хакерів з Росії викрали 1,2 млрд облікових записів у США

Кримінал
704
Американська компанія Hold Security з Мілуокі повідомила про банду російських шахраїв, які вкрали близько 1,2 млрд імен користувачів і паролів американських користувачів кредитних карт, а також доступ до 500 млн адрес електронної пошти, повідомляє New York Times.
За даними компанії, шахраї крали інформацію з 420 інтернет-сайтів. Hold Security відмовилася повідомляти назви фірм, які постраждали від дій хакерів. Не виключено, що серед них були досить великі компанії, повідомило джерело видання.
«У хакерів не було завдання атакувати саме американські компанії. Вони нападали на будь-який інтернет-сайт, до якого отримували доступ. І для них було неважливо, чи входить ця компанія до списку Fortune 500 або нею користувалися лише кілька людей. Проблема в тому, що ці сайти досі зазнають небезпеки», – зазначив представник Hold Security.
Як з’ясували фахівці, кіберзлодії, які мають зв’язки в злочинних колах, базуються «в маленькому містечку в регіоні, який межує з Казахстаном і Монголією» [можливо, мова йде про Республіку Алтай]. Це молоді люди, особисто знайомі один з одним. В угрупованні є чіткий поділ на програмістів і зламщиків. Вони почали діяти в 2011 році, отримуючи бази даних на чорному ринку, а потім зайнялися крадіжкою даних кредитних карт.
Засновник компанії Алекс Холден підкреслив, що не бачить ніякого зв’язку між діями шахраїв і російським урядом. «Сайти в Росії теж зламують», – сказав він, зазначивши, що уряд РФ не займається серйозним переслідуванням інтернет-шахраїв.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас