ООН: конфлікт в Україні забрав життя 1367 людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: конфлікт в Україні забрав життя 1367 людей

Особисті фінанси
224
Управління ООН з координації гуманітарних питань заявляє, що конфлікт в Україні вже забрав життя 1367 людей, понад 4 тисяч були поранені.
Про це сказав представник Джон Гінг під час засідання Ради Безпеки ООН з гуманітарної ситуації в Україні, повідомляється на сайті ООН.
Як підкреслив Джон Гінг, в районах, охоплених бойовими діями, серйозно пошкоджена інфраструктура, обмежена подача води й електрики. 70% медичних працівників втекли з Луганська і Донецька, тому багато людей не можуть отримати необхідну медичну допомогу. Десятки тисяч українських громадян вимушені були покинути свої будинки.
За словами Гінга, гуманітарні коридори, що ведуть з найбільш постраждалих районів до районів, що перебувають під контролем влади України, відкриті щодня протягом декількох годин. Однак найчастіше вони блокуються воюючими, і евакуація людей ускладнюється.
Джон Гінг закликав сторони конфлікту не перешкоджати переміщенню людей, а також забезпечити гуманітарним службам доступ до населенню, що потребує допомоги.
Він також закликав владу України створити єдину систему реєстрації внутрішньо переміщених осіб, звільнити від податків гуманітарну допомогу, прискорити процедуру в’їзду в країну гуманітарних співробітників і доставки імпорту та сприяти ввезенню медикаментів і матеріалів, сертифікованих ВООЗ.
Нагадаємо, Управління верховного комісара ООН з прав людини раніше наводило дані, що від початку проведення антитерористичної операції (середина квітня) до 26 липня в Україні загинули мінімум 1129 мирних жителів, ще 3442 людини отримали поранення.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас