Збитки від пошкоджень залізничної інфраструктури на сході України сягають 600 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки від пошкоджень залізничної інфраструктури на сході України сягають 600 млн грн

Казна та Політика
139
Збитки, яких зазнала залізнична галузь країни через пошкодження залізничної інфраструктури на сході України, становлять майже 600 млн грн, повідомила прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) з посиланням на її голову Бориса Остапюка.
За його словами, це не остаточні дані, оскільки частина об’єктів ще вимагає обстеження.
“У східних регіонах працюють 10 тис. залізничників, які виконують соціальну місію, оскільки від оперативного ремонту пошкоджених мостових переходів, доріг, електромережі, станцій залежить відновлення промислового життя східних регіонів, забезпечення перевезень вантажів гірничо-металургійного комплексу”, – зазначив Б.Остапюк.
Як повідомлялося, з посиланням на начальника управління аналітики та нормування експлуатаційної роботи головного управління перевезень “Укрзалізниці” Миколи Топчиєва, залізнична галузь України за підсумками 2014 року може недоотримати близько 3 млрд грн доходу в разі, якщо ситуація на сході країни не стабілізується.
Минулого тижня Н.Топчієв зазначав, що внаслідок бойових дій в травні-липні на Донецькій, Придніпровській та Південній залізницях пошкоджено більш ніж 166 об’єктів залізничної інфраструктури. За попередніми підрахунками, збитки від терористичних актів в основних господарствах галузі становили, за його даними, близько 300 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас