Нинішній стрибок курсу має інерційний характер, а механізм ринкового курсоутворення не повністю реалізовується, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нинішній стрибок курсу має інерційний характер, а механізм ринкового курсоутворення не повністю реалізовується, - НБУ

Валюта
3168
Сьогодні НБУ ухвалив рішення вийти на міжбанківський ринок з двосторонніми котируваннями на рівні 11,93/12,26 гривень за долар США. Про це йдеться у повідомленні НБУ в Facebook.
“Наразі валютний ринок знаходиться практично в рівноважному стані. Ситуативне підвищення попиту на готівкову іноземну валюту має інерційний характер, зумовлений політичними подіями минулого тижня.
Поточне звуження міжбанківського ринку не дає змоги повністю реалізуватися механізму ринкового курсоутворення, і в свою чергу, надсилає ринку неправильні сигнали щодо реальної вартості гривні.
НБУ рішуче налаштований на реалізацію гнучкого курсоутворення і перехід до інфляційного таргетування. Водночас, будучи регулятором, маємо право на згладжування сплесків обмінного курсу гривні при надлишковій волатильності ринку”, – зазначають у НБУ.
Daria надсилає Вам повідомлення
НБУ має намір поповнити резерви до кінця поточного року за рахунок купівлі валюти. Її джерелами зокрема стануть надходження від експорту продукції АПК та коштів іноземних інвесторів, зацікавлених в купівлі ПДВ облігацій. Крім того, упродовж останніх 3-х місяців крупний імпортер України НАК «Нафтогаз України» купує на ринку іноземну валюту для оплати реверсу газу з Європи у нормальному режимі. Також НАК «Нафтогаз України» вже має необхідні кошти для розрахунків за спожитий газ.
“У разі стабілізації військової і політичної ситуації в країні на ринку пануватиме перевищення пропозиції іноземної валюти над попитом на неї”, – впевнені у Нацбанку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас