Нове обличчя Криму: черга на пором з Краснодарського краю досягла рекордних 3,15 тис. авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове обличчя Криму: черга на пором з Краснодарського краю досягла рекордних 3,15 тис. авто

Особисті фінанси
5748
У Краснодарському краї протягом останньої доби різко збільшилася кількість автомобілів, які очікують пором до Криму. Зараз у 15-кілометровій пробці з боку порту “Кавказ” стоять 3,15 тис. автомобілів. Ще 220 машин чекають своєї черги в порту “Крим”.
“Накопичення автомобілів почалося вночі з 3 на 4 серпня через штормовий вітер, що сягав 20 метрів на секунду. Наразі вітер стих, і на Керченській переправі курсують шість основних поромів. Для скорочення заторів залучено додатковий залізничний пором “Анненков”, – прокоментували ситуацію в Єдиній транспортній дирекції (ЕТД).
Там відзначили, що з 08:00 4 серпня до 08:00 5 серпня всі пороми перевезли 4,22 тис. машин, 128 автобусів, 90 мотоциклів, 21,61 тис. пасажирів, з них за єдиним квитком – 4,2 тис., пасажирів поїздів “Сімферополь – Москва”, “Москва – Сімферополь” – 520 осіб.
Нинішня пробка на переправі рекордна. У липні через шторм на переправі у найпроблемніші дні збиралося не більше 2,5 тис. автомобілів. Тоді автомобілістам доводилося чекати своєї черги близько 40 годин. Скільки часу піде на ліквідацію нового 15-кілометрового затору, поки невідомо. Кількість поромів порівняно з липнем збільшилася, однак планам перевізника може перешкодити негода.
Через величезний потік туристів керівництво ЕТД прийняло рішення з вівторка залучити на Керченській переправі катамарани “Сочі 1” і “Сочі 2”, кожен з яких вміщує 254 пасажира.
“Це дасть змогу знизити навантаження на основні вантажопасажирські пороми, які зараз в пріоритетному порядку перевозять пасажирів громадського транспорту”, – зазначили в ЕТД.
До цього обидва судна обслуговували пасажирську лінію за маршрутом Анапа – Феодосія – Ялта – Анапа.
“Катамаран “Сочі 2” має здійснити тестовий рейс за маршрутом порт “Кавказ” – порт “Крим”, щоб ми розуміли, як це вплине на роботу інших суден. Після завершення тестового рейсу катамаран почне обслуговувати пасажирів. Перевезення пасажирів, які купили єдиний квиток з використанням катамаранів за маршрутом Анапа – Феодосія – Ялта – Анапа, буде тимчасово переорієнтовано на проїзд через Керченську переправу”, – зазначили в ЕТД.
Як саме пасажири, які прибули на катамаран до Анапи, добиратимуться до порту “Кавказ”, перевізник не уточнив.
У ЕТД настійно рекомендують туристам користуватися послугами громадського транспорту, а не особистими автомобілями.
Тим часом керівництво транспортної дирекції оприлюднило офіційний перелік пільгових категорій громадян, які мають право на проїзд на поромі без черги.
Так, у черзі можуть не стояти ветерани ВВВ, діти-інваліди, інваліди війни, Герої Радянського Союзу, РФ, повні кавалери ордена Слави, жителі блокадного Ленінграда, туристи з грудними дітьми віком до 1 року, вагітні зі строком не менше 26 тижнів, пасажири, що їдуть на похорон, а також ритуальні автомобілі.
Крім того, без черги потрапити до Криму зможуть члени Ради Федерації, депутати Держдуми, працівники транспортних прокуратур та особи начальницького складу органів федерального фельд’єгерського зв’язку.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас