Фінансову систему України не варто порівнювати з Аргентиною, але все в руках уряду і президента - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансову систему України не варто порівнювати з Аргентиною, але все в руках уряду і президента - думка

Казна та Політика
738
Інфляція в Україні повинна зупинитися і не перевищити 19% за підсумками року. Про це в коментарі сказав фінансовий експерт Ерік Найман.
“Чим більше від девальваційного шоку будемо відходити, то й показники інфляції стабілізуються. Є шанс, що інфляція до кінця року залишиться на рівні 19 відсотків”, – сказав Е.Найман.
Він зазначив, що інфляція не є проблемою внаслідок прорахунків нинішнього уряду.
“Щодо самої причини – девальвації – звертайтеся до команди Януковича. Це наслідок тривалих процесів, які виходять далеко за межі цього року”, – зазначив експерт.
Е.Найман додав, що схожа ситуація і з дефолтом.
“Я вам скажу, все в руках уряду і Президента: якщо вони захочуть – вони оберуть такий варіант, або інший”, – зазначив фінансист, підкресливши, що фінансову систему України не варто порівнювати з Аргентиною.
“Безумовно, важливе й отримання чергового траншу МВФ. Ці гроші можна буде очікувати, починаючи з вересня. МВФ оцінить зміни до українського бюджету та шляхи вирішення проблем “Нафтогазу”“, – зазначив експерт.
“Звичайно, зараз на економіку впливають і позаекономічні фактори. Країна перебуває в умовах неоголошеної війни. Все це формує один комплекс проблем, що вимагають узгодженого вирішення”, – резюмував Е.Найман.
Як відомо, деякі експерти прогнозують зростання споживчих цін за підсумками року 17,3 відсотків, а зростання інфляції цін виробників – 20,8 відсотків.
Нагадаємо, що Верховна Рада на позачерговому засіданні 31 липня підтримала проект закону № 4308 про внесення змін до закону України “Про Державний бюджет України на 2014 рік” (щодо коригування показників). Реалізація запропонованих норм дасть змогу збільшити в 2014 році ресурс зведеного бюджету України на суму близько 10,3 млрд грн.
В основі секвестру держбюджету-2014 урядом був закладений прогноз макропоказників падіння ВВП на 6-6,5% за інфляції близько 19%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас