Польща попросить компенсацію від ЄС за заборону РФ на ввезення польських фруктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща попросить компенсацію від ЄС за заборону РФ на ввезення польських фруктів

Аграрний ринок
1833
Польщі слід “якомога швидше” звернутися до влади Євросоюзу з проханням про компенсацію втрат через введення РФ заборони на імпорт польських фруктів і овочів, заявив у вівторок в інтерв’ю TVN24 BiS міністр економіки Польщі Януш Пехоцинський.
Як повідомляє агентство Bloomberg, це питання буде обговорюватися на засіданні польського уряду.
Внаслідок заборони експорт продовольства з Польщі в Росію, який цього року міг становити близько $1,6 млрд, може зменшитися на 50%, сказав голова економічного відомства.
Як повідомлялося, Росія з 1 серпня заборонила поставки овочів і фруктів з Польщі через неодноразові порушення російських вимог. Обмеження стосуються яблук, груш і айви, абрикосів, вишні та черешні, персиків, нектаринів, сливи й терну, а також капусти кочанної, цвітної, кольрабі, листової й аналогічних їстівних овочів з роду Brassica свіжих або охолоджених і низки інших овочів. Однак заборона не поширюється на свіжі гриби.
Польща є одним з великих постачальників фруктів і овочів до РФ.
За даними Євразійської економічної комісії, у 2013 році з Польщі до Митного союзу було ввезено 968,5 тис. тонн яблук, груш і айви на $534,1 млн. Основна частина цієї продукції (80%) призначалася для Росії. Також в 2013 році Польща експортувала до країн Митного союзу 103,8 тис. тонн заморожених овочів і 44,8 тис. тонн заморожених фруктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас