Російський "Фонд захисту вкладників" намагається нагло стати кредитором Ощадбанку - прес-служба — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський "Фонд захисту вкладників" намагається нагло стати кредитором Ощадбанку - прес-служба

Кредит&Депозит
2751
Російський “Фонд захисту вкладників” намагається стати кредитором Державного ощадного банку України (Ощадбанк, Київ), повідомила прес-служба Ощадбанку в прес-релізі.
“Останній лист – це вершина нахабства, адже фонд називає себе кредитором провідного українського державного банку і вимагає перерахувати йому гроші, які він нібито виплачує нашим вкладникам в Криму. Публічно заявляємо, що Ощадбанк свої зобов’язання перед кримськими клієнтами виконує”, – підкреслюється в прес-релізі.
Прес-служба нагадала, що Ощадбанк відновив їхнє обслуговування з 23 липня.
“Ми не потребуємо ніякої допомоги, а тим більше від резидентів держави-​​агресора, держави-​​окупанта, яка перебуває під міжнародними санкціями”, – наголошується в прес-релізі.
У повідомленні нагадується, що після 8 травня цього року, коли Ощадбанк припинив діяльність в Криму, російська окупаційна влада привласнила кримську мережу установ Ощадбанку (майже 300 відділень).
Крім того, відповідно до прес-релізу, були викрадені майно, документація, клієнтська база даних, захоплена готівка в сховищі Кримського республіканського управління Ощадбанку. Всі законні спроби Ощадбанку вивезти готівку і документацію на материкову частину України були блоковані.
Згодом, відповідно до прес-релізу, була створена Автономна некомерційна організація “Фонд захисту вкладників”, яка вже два місяці направляє Ощадбанку листи.
Ощадбанк заснований в 1991 році. Його єдиним власником є держава.
За даними Нацбанку України, на 1 липня 2014 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідає друге місце (115,6 млрд грн) серед 173 діючого в країні банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас