Через хвилю банкрутства туроператорів в РФ влада порадила росіянам не виїжджати за кордон - і відпочивати вдома — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через хвилю банкрутства туроператорів в РФ влада порадила росіянам не виїжджати за кордон - і відпочивати вдома

Особисті фінанси
2119
В.о. голови Ростуризму Олег Сафонов рекомендував росіянам залишатися на відпочинок в Росії. Свою заяву чиновник мотивував ризиком можливого банкрутства агентств, які займаються виїзним туризмом.
“Я б порадив відпочивати в Росії – це менш ризикована подія”, – зазначив він.
Сафонов уточнив, що влада РФ зараз займається вивезенням туристів, які постраждали внаслідок припинення діяльності туроператора Лабіринт.
В аеропортах утворилися масові скупчення російських туристів, чартерні рейси яких були скасовані, а квитки анульовані. Багатьох виселяють з готелів.
Також заручниками ситуації опинилися клієнти туркомпанії в Росії – 12 тис. осіб з купленими путівками не можуть вилетіти на відпочинок до Греції, Іспанії, Туреччини, Китаю і Болгарії.
Вивозити туристів має намір асоціація Турдопомога.
Лабіринт стала четвертою російською компанією, що заявила про неможливість виконання зобов’язань перед клієнтами. Починаючи від 16 липня про неспроможність оголосили найстаріша в Росії турфірма “Нева”, туроператори “Роза вітрів. Світ” та “Експо-тур”.
Нагадаємо, сьогодні група компаній «ІнтАер» оголосила про призупинення діяльності. Компанія заявила, що змушена це зробити через неможливість виконувати свої зобов’язання перед туристами і замовниками. Вона стала вже 5-. російською компанією, що заявила про неможливість виконання зобов’язань перед клієнтами. Починаючи з 16 липня про це оголосили найстаріша в Росії турфірма “Нева”, туроператори “Роза вітрів. Мир”, “Експо-тур, і Лабіринт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас