Іще 1 великий російський туроператор збанкрутував - компанія входила до ТОП-20 на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іще 1 великий російський туроператор збанкрутував - компанія входила до ТОП-20 на ринку

Світ
4805
Група компаній «ІнтАер» сьогодні оголосила про призупинення діяльності. Компанія заявила, що змушена це зробити через неможливість виконувати свої зобов’язання перед туристами і замовниками.
Причинами для прийняття такого рішення турфірма називає різке падіння попиту і купівельної спроможності населення через різке зростання курсу основних валют до рубля, а також негативну політичну ситуацію.
Цивільна відповідальність фірми була застрахована в «РЕСО-Гарантія» в загальному обсязі 60 мільйонів рублів. Компанія зі свого боку вже повідомила страховика про неможливість виконувати свої зобов’язання перед туристами і настання страхового випадку.
«ІнтАер» входить до 20 найбільших компаній на російському ринку в своїй сфері. Турфірма працює з 1992 року і займається в основному пляжним відпочинком. Власником і генеральним директором компаній, що входять до групи, є Олександр Корбарум.
За останні кілька тижнів свою роботу припинили одразу декілька провідних гравців туристичного ринку Росії. Зокрема, «Лабіринт» призупинив свою роботу 2 серпня. Серед причин компанія вказала зростання курсу валют, негативну політичну та економічну ситуацію в Росії, а також рекомендації на заборону виїзду за кордон для співробітників внутрішніх служб. Близько 27 тисяч клієнтів турфірми зараз перебувають за кордоном і потребують евакуації.
«Нева» оголосила про призупинення діяльності 16 липня у зв’язку з неможливістю виконання зобов’язань перед клієнтами. Фірма була застрахована на 454 мільйони рублів у страховій компанії «Сходження», керівництво якої перебуває в розшуку.
Свою діяльність припинили також московська «Роза вітрів. Світ» і петербурзький туроператор «Експо-тур». Крім того, стало відомо про проблеми в «Ідеал-турі».
Російський союз туріндустрії (РСТ) визнав поточний сезон більш важким, ніж кризовий 2009 рік. У РСТ пояснили труднощі, в тому числі, зовнішньополітичною ситуацією. На думку представників союзу, свою роль відіграла і дуже жорстка конкуренція в туристичній галузі країни.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас