Мер Лондона виступає за вихід Великобританії з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Лондона виступає за вихід Великобританії з ЄС

Світ
1104
Мер Лондона Борис Джонсон заявив, що Великобританії краще покинути Євросоюз, оскільки в ньому не робиться жодних дій для вирішення накопичених проблем.
“Спостерігаючи за тим, у що обертається соціальна політика ЄС, за стагнацією економік країн-членів союзу, абсурдністю низки норм, що вводяться Брюсселем, можна зробити висновок, що ми явно наближаємося до стадії, коли нам, можливо, буде краще вийти з незмінного Євросоюзу, ніж залишатися в його складі”, – наводить “Інтерфакс” цитату зі статті мера в газеті Daily Telegraph.
Джонсон також зазначив, що Великобританія може проводити необхідні реформи, але для цього потрібна підтримка союзників, а Великобританії необхідно оцінити, як дану ситуацію бачать члени ЄС.
Він також висловив упевненість, що глава Великобританії Девід Кемерон має дати зрозуміти членам Євросоюзу, що країна вийде з союзу, якщо ніяких реальних змін не відбуватиметься.
Варто зазначити, що Великобританія вже не раз заявляла про готовність виходу з Євросоюзу, референдум з цього питання має відбутися в 2017 р. До речі, Кемерон обіцяв піти у відставку у разі зриву референдуму про вихід зі складу Євросоюзу.
Населення за вихід з ЄС
Британська преса провела опитування населення, щоб зрозуміти, які настрої в суспільстві щодо виходу Британії з ЄС. Більшість проголосувала б “за”.
Так, згідно з опитуванням The Guardian 48% жителів Великобританії впевнені, що проголосували б за від’єднання королівства від ЄС, якщо існуючі умови перебування в співдружності залишаться тими ж. Проти цієї ідеї висловилися лише 37% британців.
Вихід з ЄС може нашкодити Великобританії?
Далеко не всі експерти позитивно оцінюють перспективи виходу Об’єднаного Королівства з ЄС. Так, наприклад, лідер найбільшої британської бізнес-групи CBI Джон Крідланд вважає, що це може дуже негативно позначитися на економіці держави.
Він зазначив, що членство в ЄС забезпечує британських підданих робочими місцями, а також сприяє економічному зростанню держави і притоку інвестицій в країну.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас