Виробництво української космічної галузі збільшилося на 11,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво української космічної галузі збільшилося на 11,8%

Казна та Політика
272
Підприємства ракетно-космічної галузі України в січні-червні 2014 року виробили продукції на 1,54 млрд. грн., що на 11,8% більше порівняно з аналогічним періодом 2013 року.
Про це повідомив голова Державного космічного агентства в Україні Юрій Алексєєв.
За його словами, обсяги реалізації продукції галузі за підсумками півріччя зросли на 16,6% – до 1,2 млрд. грн., виконання плану становить 72,3%.
«У загальному обсязі реалізації частка експорту становить 68,5%. Основна складова експорту – продукція ракетно-космічного призначення. Серед основних торговельно-економічних партнерів – США, Російська Федерація, країни ЄС, Бразилія, Саудівська Аравія», – зазначив Алексєєв.
Однак, за словами голови ДКАУ, в першому півріччі галузь отримала негативний фінрезультат.
«За підсумками півріччя галузь отримала збитки. Основна причина – девальвація гривні по відношенню до іноземних валют. Внаслідок цього підприємства отримали втрати від відображення неопераційної курсової різниці за зобов’язаннями в іноземній валюті, в першу чергу, за комерційними кредитами», – уточнив Алексєєв.
Нагадаємо, раніше «Роскосмос» оцінив масштаб негативних наслідків від розриву співпраці з українськими оборонними підприємствами в 33 млрд. руб. ($937 млн.) до 2018 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас