Економічне падіння Росії вдарить по Білорусі, Литві й Україні - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічне падіння Росії вдарить по Білорусі, Литві й Україні - МВФ

Світ
1982
Білорусь, Україна і Литва серед всіх зовнішньоторговельних партнерів Росії найбільшою мірою відчують на собі негативний вплив західних санкцій і загального уповільнення економічного зростання в РФ. Такі розрахунки оприлюднили експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ).
“Для багатьох європейських держав Росія не є основним ринком експорту. Тому уповільнення російської економіки не повинно помітно їм зашкодити. Проте вплив на багатьох сусідів Росії, таких як Білорусь, Україна, Молдова й країни Балтії, експорт яких до Росії перевищує 5% від їхнього ВВП, може бути більш значний”, – йдеться в коментарі економістів МВФ.
Обсяг прямих іноземних інвестицій з Росії сягає 2-5% ВВП в таких країнах, як Литва, Латвія, Україна, Сербія, Боснія й Герцеговина.
За показником загального ризику, пов’язаного з ослабленням російської економіки і наслідками введених Заходом санкцій, Литва з усіх держав, що отримали оцінку, посіла друге місце після Білорусі.
Нагадаємо, базовий прогноз Мінекономрозвитку передбачає зростання ВВП Росії у 2014 році на 0,5%. МВФ очікує зростання російської економіки на 0,2%. У 2013 році ВВП РФ збільшився на 1,3%.
Як повідомили раніше в рейтинговому агентстві Moody’s, відносини України і РФ погано впливають на економіку всього СНД. Крім того, агентство відзначає посилення геополітичних ризиків на тлі відновлення давніх територіальних конфліктів, а також “підвищення ймовірності прямої конфронтації з Росією”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас