Влада Китаю заборонила встановлювати антивіруси Symantec та "Лабораторії Касперського" в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Китаю заборонила встановлювати антивіруси Symantec та "Лабораторії Касперського" в країні

Технології&Авто
2135
Влада Китаю виключила американську Symantec і російську “Лабораторію Касперського” зі списку схвалених виробників комп’ютерних антивірусів.
Відповідна постанова опублікована в Twitter урядової газети People’s Daily. У повідомленні наголошується, що в списку залишилося лише п’ять компаній – всі вони базуються в Китайській Народній Республіці.
Як повідомив агентству Reuters представник “Лабораторії Касперського” ​​Алехандро Аранго, компанія намагається з’ясувати у китайської влади причини такого рішення. Коментувати його в “Лабораторії Касперського” ​​поки що не готові.
За однією з версій, китайська влада намагається підтримати власні компанії, які займаються виробництвом інформаційних технологій. Пояснюється це в тому числі викриттями Едуарда Сноудена. Колишній співробітник американських спецслужб розповів, що шпигунські системи стеження вбудовуються і в нешкідливі комп’ютерні програми, поширювані у всьому світі.
У травні китайським урядовим чиновникам заборонили використовувати операційну систему Windows 8. Пекін це пояснював рішенням Microsoft припинити підтримку популярної в КНР системи Windows XP.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас