Російський лоукостер "Добролет" припиняє всі польоти через санкції Заходу - бо літав до Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський лоукостер "Добролет" припиняє всі польоти через санкції Заходу - бо літав до Криму

Кримінал
2792
Російський лоукостер “Добролет” з 4 серпня припиняє всі польоти через санкції, яким компанія піддалася, мабуть, через здійснення рейсів до Криму. Компанії анулювали договір лізингу на американські літаки Боїнг. Гроші за квитки будуть повернуті, рейси до Сімферополя здійснить інша “дочка” “Аерофлоту” – “Оренбурзькі авіалінії”.
Про тимчасове припинення польотів компанія повідомляє на своєму сайті: “У зв’язку з анулюванням договору лізингу повітряних судів Боїнг-737-800 через санкції, введених ЄС щодо авіакомпанії” Добролет”, ми змушені тимчасово призупинити польоти по всіх маршрутах з 4 серпня 2014 року “. Крім того, анульовано договори технічного обслуговування та страхування повітряних суден, а також надання аеронавігаційної інформації.
Єдині маршрути, квитки на які не повертатимуть – рейси до Криму, в аеропорт Сімферополя (і назад), а також на маршруті Москва-Волгоград-Москва. Їх здійснить компанія “Оренбурзькі авіалінії”, “в дати і час, вказаний у квитках”. “Рейси по решті маршрутами тимчасово відміняються, пасажирам буде здійснено повне повернення вартості авіаквитків”, – повідомляє “Добролет”.
Таким чином, амбітний проект “Аерофлоту” по запуску лоукостера проіснував зовсім недовго. За повідомленням на офіційному сайті, сертифікат експлуатанта “Добролет” від Росавіації отримав 19 травня нинішнього року.
З 11 червня компанія почала польоти в анексувати Росією Крим. У висвітленні проекту взяв участь прем’єр Дмитро Медведєв: спочатку картав за високі ціни на квитки, а потім проводив перший рейс компанії до Сімферополя. Наприкінці червня в британській пресі з’явилися повідомлення про те, що компанію за це можуть покарати санкціями.
Рада директорів “Аерофлоту” прийняв рішення про створення дочірньої структури 25 липня 2013. Тоді ж прозвучала обіцянка, що квитки будуть на 20-40% дешевше, ніж аналогічні пропозиції інших перевізників, і, можливо, навіть дешевше залізничного транспорту. Плани на “Добролет” були грандіозні. Восени минулого року в “Аерофлоті” сподівалися, що капіталізація нової низкобюджетной авіакомпанії “Добролет” через 3-4 роки досягне 1,2-1,4 млрд доларів. Капіталізація самого “Аерофлоту” тоді складала 1,9 млрд доларів
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас