"Укрзалізниця" в 2014 р. може недоотримати близько 3 млрд грн. у разі подальшої дестабілізації на сході — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" в 2014 р. може недоотримати близько 3 млрд грн. у разі подальшої дестабілізації на сході

Казна та Політика
123
Залізнична галузь України за підсумками 2014 р. може недоотримати близько 3 млрд грн доходу у разі, якщо ситуація на сході країни не стабілізується.
Про це повідомив начальник управління аналітики та нормування експлуатаційної роботи головного управління перевезень Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) Микола Топчієв на брифінгу в Києві в п’ятницю.
За його словами, Донецька залізниця за підсумками січня-липня скоротила дохід на 15,5%, або більш ніж на 1,6 млрд грн.
М.Топчієв з посиланням на оперативні дані додав, що залізничні вантажоперевезення в липні скоротилися на 13,6%, або на 5,2 млн тонн.
“Незважаючи на складні і небезпечні умови, залізничники забезпечують рух поїздів, відновлюють пошкоджені об’єкти інфраструктури”, – сказав він.
За словами М.Топчієва, до теперішнього часу вже відновлено 66 об’єктів колійного господарства з 90 пошкоджених на загальну суму 1 млн грн. Крім того, за тимчасовою схемою відновлено шість штучних споруд на суму 1,6 млн грн.
Крім цього, енергетики відновили роботу значної частини пристроїв електропостачання. Зокрема, частково відбудовано 25 км пошкодженої контактної мережі з майже 30 км виведених з ладу, 3,2 км повітряних ліній. Ці роботи обійшлися в 20,9 млн грн.
“Залізничники роблять все можливе для відновлення інфраструктури та забезпечення руху поїздів”, – констатував М.Топчієв.
Згідно з його даними, в цілому внаслідок бойових дій в травні-липні на Донецькій, Придніпровській та Південній залізницях пошкоджено більше 166 об’єктів залізничної інфраструктури. За попередніми підрахунками, збитки від терористичних актів по основних господарствах галузі склали близько 300 млн грн.
Начальник управління перевезень також повідомив, що, починаючи з травня 2014 року, при виконанні службових обов’язків травмовано шестеро залізничників, один загинув в результаті обстрілу. Серед поранених – представники воєнізованої охорони, складач поїздів, монтер колії, помічник машиніста електропоїзда, сторож. Поранені пройшли лікування в галузевих медичних установах. Родині машиніста електропоїзда, який загинув під час артобстрілу, виділено фінансову допомогу від залізниці та моторвагонного депо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас