НАСА відмовилося від встановлення російського обладнання на новий марсохід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАСА відмовилося від встановлення російського обладнання на новий марсохід

Світ
412
Фахівці НАСА відмовилися від встановлення на новий марсохід російського обладнання. На прес-конференції, що відбулася у Вашингтоні, американці оголосили список наукового обладнання, яке буде встановлене на новий марсохід. Він включає сім приладів, що розробляються в США, Іспанії, Франції та Норвегії.
«Інститут космічних досліджень РАН подавав пропозицію приладу для активного нейтронного і гамма-зондування Марса. Світових аналогів немає. Його не забрали. Запропонований прилад заснований на технології приладу ДАН, який вельми успішно продовжує працювати на борту марсохода «Кьюріосіті» вже два роки. Ми не сумуємо, оскільки аналогічний прилад з назвою АДРОН ми зараз робимо для Місяця (російські місячні проекти «Луна-25» і «Луна-27») і для Марса (російсько-європейський проект «ЕкзоМарс»)», – повідомив « Газеті. Ru» завідувач лабораторією Інституту космічних досліджень РАН Ігор Митрофанов.
Торік НАСА оголосило конкурс, за результатами якого планувалося відібрати наукове обладнання для нового марсіанського апарату. Всього на конкурс надійшло 57 пропозицій.
Вважається, що новий марсохід буде відправлений до червоної планети до 2020 року і змінить сучасний «Кьюріосіті». Основна мета нової місії – пошук слідів можливого життя, дослідження грунту та атмосфери. Вартість наукового обладнання, яке планується розмістити на апараті, оцінюється у 130 мільйонів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас