Магазини у Росії зобов'яжуть заповнювати російськими товарами на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Магазини у Росії зобов'яжуть заповнювати російськими товарами на 50%

Світ
903
У профільній комісії стверджують, що близько 80% товарів на полицях торгових мереж РФ найчастіше представляють недобросовісні іноземні компанії.
Російські торгові мережі необхідно на законодавчому рівні зобов’язати забезпечувати не менше половини свого асортименту товарами вітчизняного виробництва. Про це заявив голова Комісії Громадської палати РФ з соціальної підтримки громадян і якості життя Володимир Сліпак.
“Якщо ми хочемо в сьогоднішній непростій обстановці бути реальними патріотами, давайте, шановні депутати, внесемо, для початку до Закону про торговельну діяльність положення, що зобов’язує торговельні мережі мати у своєму асортименті не менш ніж 50% товарів вітчизняних виробників, надавши їм режим найбільшого сприяння”, – заявив у п’ятницю Сліпак.
“Близько 80% товарів на полицях наших торгових мереж, діяльність яких, до речі, регулюється окремим законом, представляють найчастіше недобросовісні іноземні компанії, що підтверджують останні перевірки Россільгоспнагляду, в той час як вітчизняні виробники зазнають дискримінації”, – сказав Сліпак.
Нагадаємо, раніше Євросоюз, який є найбільшим торговим партнером Росії, ввів нові санкції проти Москви. Після цього Россільгоспнагляд ввів обмеження на ввезення на територію Росії овочів і фруктів з Польщі. Варшава розцінила цей крок як помсту Кремля за нові санкції Заходу.
Також РФ ввела заборону на ввезення овочевих, фруктових і рибних консервів деяких українських підприємств. Крім того, Росія заборонила ввезення рослинної продукції та молока в багажі з України.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас