Дефолт Аргентини вже б'є по Бразилії і Уругваю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефолт Аргентини вже б'є по Бразилії і Уругваю

Світ
964
Дефолт Аргентини може серйозно погіршити торгові відносини в Латинській Америці, додавши до вже наявних проблем в Бразилії ще й головний біль Уругваю.
Дефолт Аргентини, як вважають експерти, серйозно послабить купівельну спроможність населення країни. До слова, інфляція в Аргентині вже перевищує 30%.
На цьому тлі бразильські виробники різних товарів, від взуття до автомобілів, вже підраховують можливі збитки. Що ж до Уругваю, то тут втрат зазнає туристична галузь. Найбільш популярний курорт країни Пунта-дель-Есте готується до вкрай низького потоку туристів, вагому частку яких зазвичай складають аргентинці.
Що стосується автопрому, то тут, ймовірно, втрати будуть найбільш відчутні. Справа в тому, що Бразилія близько 90% експорту автомобілів направляє саме до Аргентини. Схожа ситуація і в Уругваї: близько 60% експорту автомобілів направлялося до Аргентини.
“Ще до дефолту спостерігалося значне падіння експорту в Аргентину”, – заявив Хосе Аугусто де Кастро, президент бразильського зовнішньоторговельного об’єднання. “Після дефолту ми очікуємо побачити ще більш серйозне падіння”, – додав він.
Нагадаємо, що після тривалих безуспішних переговорів з кредиторами Аргентина в четвер, по суті, оголосила дефолт. Це чинить тиск на песо і викликає зростання інфляції, що в кінцевому рахунку може суттєво підвищити витрати за позиками для аргентинських компаній.
До речі, на Чилі дефолт Аргентини навряд чи зробить значний вплив, оскільки товарообіг цих країн зовсім невеликий. Втім, незважаючи на це, акції чилійських рітейлерів Cencosud і Falabella сильно просіли.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас