Запропоновані Державіаслужбою правила видачі призначень на авіамаршрути не в інтересах українських пасажирів - Wizz Air — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запропоновані Державіаслужбою правила видачі призначень на авіамаршрути не в інтересах українських пасажирів - Wizz Air

801
Запропоновані Державіаслужбою України правила видачі призначень на виконання авіарейсів дають найбільші шанси на отримання маршрутів найкрупнішим авіакомпаніям. Про це під час прес-конференції заявив генеральний директор Wizz Air Україна Акош Буш.
“Прив’язувати маршрути міжнародного призначення до однорічних внутрішніх та чартерних рейсів просто не прийнятно для нас. Ми автоматично виключаємось із розпроділення і не зможемо претендувати на нові маршрути. Ми звертали увагу сотні разів, що наші літаки не підходять для внутрішніх перельотів. Ми пробували це кілька разів і це не працює. Ми не готові ставати чартерним перевізником, якщо нас спробують до цього змусити. Ми лоукост-перевізник, ми літаємо від одного пункту до іншого, чартерними рейсами ми не займаємось. Тому ми й зазначали, що потрібно у повній мірі працювати по правилам договору “Відкритого неба”, і не вибірково, а по усіх. Його положення сприятимуть роботі в Україні перевізників усіх категорій: і внутрішніх, і чартерних, і міжнародних”, – пояснив він.
“Крім того, там є й інші умови, які передбачають конкурс на ті чи інші маршрути. За існуючими в Україні правилами вигравати їх будуть крупні авіакомпанії, іншими словами – монополії. Я не хочу вказувати на спекуляції в цьому проекті, але сподіваюсь, що міністерство та регулятор переглянуть свою позицію і внесуть зміни в цей законопроект. Цей проект – не в інтересах українських авіапасажирів”. – підсумував Акош Буш.
Нагадаємо, Державна авіаційна служба України в проекті наказу Державіаслужби “Про затвердження авіаційних правил “Порядок надання та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній” пропонує посилити правила видачі призначень на виконання авіарейсів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас