ЄС остаточно затвердив суворі секторальні санкції проти Росії - вони вступають чинності 1 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС остаточно затвердив суворі секторальні санкції проти Росії - вони вступають чинності 1 серпня

Світ
2405
Рада Європейського союзу в четвер в рамках письмової процедури затвердила узгоджені у вівторок Комітетом постійних представників країн ЄС обмежувальні заходи проти РФ в галузі економіки.
Санкції набудуть чинності наступного дня, тобто 1 серпня. Обмежувальні заходи будуть застосовуватися виключно до нових контрактів.
“Рада сьогодні ухвалила обмежувальні заходи у зв’язку з діями РФ на сході України. Це рішення надає законної сили угоді, якої досягли в комітеті постійних представників 29 липня”, – йдеться в комюніке Ради ЄС.
У документі наголошується, що пакет санкцій проти Росії забороняє європейським інвесторам купувати нові акції, облігації “або аналогічні фінансові інструменти” зі строком обігу понад 90 днів, що випускаються російськими державними фінансовими установами на первинному і вторинному ринках в усьому світі. Також заборонено надавати послуги, пов’язані з такими паперами (наприклад, брокерські).
За словами одного з європейських чиновників, що побажав залишитися неназваним, йдеться про банки РФ, участь держави в яких становить 50 плюс 1 і більше відсотків.
Також Рада ЄС ухвалила накласти ембарго на імпорт до РФ і експорт з неї звичайних озброєнь і пов’язаних з ними матеріалів. Заборонено й експорт до РФ товарів і технологій подвійного призначення. Крім того, Брюссель вимагає, щоб експорт до Росії певного обладнання і технологій, пов’язаних з енергетичним сектором, здійснювався тільки за попереднього схвалення компетентних органів держав-членів ЄС. “У ліцензіях на експорт буде відмовлено, якщо продукція призначена для глибоководного розвідувального та промислового буріння нафти, геологорозвідки і видобутку на арктичних нафтових родовищах або сланцевих проектах в Росії”.
Всі заходи застосовуються виключно до нових контрактів.
Юридичні документи, що стосуються санкцій і, можливо, містять додаткові подробиці, “будуть опубліковані пізніше в четвер в Офіційному журналі ЄС”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас