Інфляція в єврозоні у липні сповільнилася до мінімуму з жовтня 2009р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в єврозоні у липні сповільнилася до мінімуму з жовтня 2009р.

Світ
52
Споживчі ціни в єврозоні у липні 2014 року збільшилися на 0,4% до того ж місяця минулого року, що є мінімумом з жовтня 2009 року, свідчать попередні дані Статистичного управління Європейського союзу.
У червні інфляція в єврозоні становила 0,5%.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, не очікували зміни показника порівняно з червневим рівнем.
Інфляція в єврозоні залишається нижча за 1% уже десять місяців поспіль, тоді як Європейський центральний банк (ЄЦБ) таргетує її на рівні “трохи нижче 2%”.
У червні ЄЦБ вжив низку заходів, покликаних підштовхнути до зростання споживчі ціни, зокрема, знизив базову відсоткову ставку до нового мінімуму – 0,15% річних, і вперше в історії опустив ставку за депозитами до негативного рівня. Крім того, голова Центробанку Маріо Драгі пообіцяв провести декілька раундів програми цільового довгострокового кредитування та зазначив, що банк проводить роботу з підготовки до кількісного пом’якшення.
“Ключовим є економічний підйом, – зазначив економіст Natixis у Франкфурті-на-Майні Йохан Гарейс. – Очевидно, що інфляція залишиться нижче рівня 1% до кінця цього року”.
Інфляція в єврозоні без урахування таких волатильних факторів, як ціни на енергоносії, продукти харчування та алкоголь (індекс CPI Core, який відстежує ЄЦБ), становила в липні 0,8%, як і в попередньому місяці, що співпало з очікуваннями ринку.
Ціни енергоносіїв в липні впали на 1% після підвищення на 0,1% у червні. Продукти харчування, алкоголь і тютюн подешевшали на 0,3% (0,2% у попередньому місяці), послуги подорожчали на 1,3%.
Статуправління ЄС опублікує остаточні дані про інфляцію в липні14 серпня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас