Sony здивувала ринок хорошою звітністю за перший фінквартал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony здивувала ринок хорошою звітністю за перший фінквартал

Фондовий ринок
188
Найбільший японський експортер споживчої електроніки Sony Corp. здивував ринок сильною фінансовою звітністю в першому фінансовому кварталі.
Чистий прибуток у квітні-червні склав 26,8 млрд ієн ($260,82 млн) в порівнянні з 3,1 млрд ієн за аналогічний період минулого року, повідомляється в прес-релізі компанії.
Виручка збільшилася на 5,8% – до 1,81 трлн ієн з 1,711 трлн ієн.
Операційний прибуток підскочив майже вдвічі і досяг 69,8 млрд ієн проти 35,5 млрд ієн роком раніше.
Фінансові результати перевершили очікування аналітиків, зазначає MarketWatch, тим більше що в травні Sony попереджала про ймовірність отримання збитку за підсумками поточного фінроку, який почався 1 квітня.
Підрозділ Sony з виробництва телевізорів у квітні-червні отримав операційний прибуток у розмірі 7,7 млрд ієн (роком раніше – 3,4 млрд ієн).
Підрозділ, що випускає ігрові приставки, завершив квартал з операційним прибутком в 4,3 млрд ієн проти збитку в 16,4 млрд ієн в першому фінкварталі минулого року. Продажі ігрових консолей PlayStation 4 перевищують поставки Xbox One, яку випускає Microsoft.
Кіностудія компанії збільшила операційний прибуток до 7,8 млрд ієн в порівнянні з 3,7 млрд ієн роком раніше завдяки успішному прокату фільмів “Нова людина-павук: Висока напруга” і “Мачо і ботан 2”.
У той же час бізнес з випуску смартфонів зафіксував операційний збиток в 2,7 млрд ієн (роком раніше – прибуток в 12,6 млрд ієн). Sony планує продати 43 млн смартфонів у цьому році, що нижче колишнього прогнозу в 50 млн.
Компанія підтвердила прогноз, згідно з яким чистий збиток в цьому фінроці складе 50 млрд ієн, виручка – 7,8 трлн ієн і операційний прибуток – 140 млрд ієн.
Котирування акцій Sony з початку поточного року знизилися на 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас