ЄС заборонив понад 250 категорій товарів з окупованого Криму: на першому місці "морська вода і соляні розчини" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС заборонив понад 250 категорій товарів з окупованого Криму: на першому місці "морська вода і соляні розчини"

Світ
1092
Крім доповнень до чорного списку щодо Росії та України, Євросоюз ввів великий блок додаткових санкцій проти окупованого Росією українського Криму. Як повідомив у середу Офіційний журнал ЄС, основна частина нових торговельних обмежень проти окупованого Росією українського Криму набуде чинності з 31 липня цього року.
Нові торгові та інвестиційні заходи обмежувального характеру прийняті в рамках стратегії невизнання Євросоюзом входження окупованого Росією українського Криму до складу Російської Федерації. Ці заходи включають заборону для європейських компаній на нові інвестиції в інфраструктурні проекти, транспорт, телекомунікації, енергетичний сектор, а також видобуток нафти, газу й мінеральних копалин в Криму. Під заборону поставлені не лише прямі і непрямі інвестиції, але й надання страхових послуг для будь-яких проектів у зазначених областях.
Передбачаючи можливі спроби ухиляння європейськими компаніями від дотримання ухвалених заборонних заходів, Рада ЄС особливо обумовлює, що під “наданням фінансових послуг” розуміються також “посередницькі послуги у здійсненні угод з третіми (що не входять до ЄС) країнами і транзит вантажів для цих держав”. Крім того, забороняється надання “будь-яких видів технічного сприяння цим проектам”. Європейським банкам відтепер заборонено “видавати кредити і купувати будь-які частки в нових проектах” у цих секторах економіки Криму і Севастополя. Нові санкції не матимуть зворотної сили і будуть застосовані до майбутніх проектів. Всі фінансові і технічні дії за контрактами, укладеними до 30 липня, дозволено продовжувати до 28 жовтня 2014 року.
ЄС також затвердив список категорій кримських товарів, заборонених до торгівлі. Він включає практично всі можливі мінеральні корисні копалини та їхні похідні, а також вуглеводні. Крім того, до нього включена промислова продукція для їх видобутку – труби й бурове устаткування, у тому числі для шельфового видобутку. На першій сходинці в цьому переліку, в якому більш ніж 250 позицій, значиться “морська вода і соляні розчини”.
За матеріалами:
censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас