Санкції в дії: рейтинги 13 відомих російських банків знижені до ВВВ з "негативним" прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкції в дії: рейтинги 13 відомих російських банків знижені до ВВВ з "негативним" прогнозом

Фондовий ринок
817
Агентство Fitch знизило рейтинги 13 російським банкам за участю іноземного капіталу до ВВВ з ВВВ+ з “негативним” прогнозом.
Як говориться в прес-релізі агентства, зниження рейтингів банків обумовлено зниженням суверенного рейтингу Росії до BBB з BBB+.
Рейтингові дії торкнулися Райффайзенбанку, Сітібанку, Росбанку, Русфінанс-банку, банку Дельтакредит, Банку Китаю, Нордеа-банку, Danske Bank, ІНГ Банку, банку Seb, HSBC Bank, Credit Agricole Bank, China Construction Bank.
“Зниження рейтингу країни, у свою чергу, відображає думку Fitch, що санкції і дедалі гірші відносини з ЄС і США являють ризик для фінансової інтеграції Росії, збільшуючи трансферний ризик і ризик конвертації. Тепер рейтинги банків перебувають на одному рівні з суверенним рейтингом РФ”, – відзначається в прес-релізі.
“Негативний” прогноз за рейтингами банків відображає прогноз за суверенними рейтингами, і рейтинги банків можуть бути знижені в разі зниження суверенних рейтингів Росії. У разі значного зниження можливості та/або готовності материнських банків надавати підтримку також можливі зниження рейтингів дочірніх банків”, – відзначають аналітики агентства.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас