Державіаслужба пропонує посилити правила видачі призначень на авіамаршрути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державіаслужба пропонує посилити правила видачі призначень на авіамаршрути

Казна та Політика
195
Державна авіаційна служба України пропонує посилити правила видачі призначень на виконання авіарейсів.
Така ініціатива міститься в проекті наказу Державіаслужби “Про затвердження авіаційних правил “Порядок надання та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній”, оприлюдненому на веб-сайті Державіаслужби.
Так, відповідно до проекту, обов’язковою умовою надання та використання авіаперевізником права на експлуатацію повітряної лінії є наявність у нього ліцензії на здійснення діяльності з перевезення пасажирів та/або вантажу повітряним транспортом та сертифіката експлуатанта.
Для іноземного авіаперевізника – наявність відповідної ліцензії та сертифікату або аналогічного документа, наданого авіаційним органом влади іншої держави
Крім цього, право на експлуатацію повітряної лінії не може бути передане і продане іншому авіаперевізнику.
Крім того, документ передбачає, що право на експлуатацію повітряних ліній на виконання регулярних міжнародних повітряних перевезень з/до України і чартерних міжнародних повітряних перевезень з/в Україну повинні складати систематичну серію – не менше одного рейсу на тиждень або не менше трьох рейсів на місяць.
Це право планується надавати авіакомпанії тільки за умови, що Україна, юридичні особи України та/або фізичні особи-резиденти переважно володіють компанією (контролюють повністю або володіють більш ніж 50% статутного капіталу), або є кінцевим вигодонабувачем.
Щодо чартерів – планується ввести норму про те, що авіакомпанія може подавати заявку на міжнародні чартери не лише при систематичній серії, не менше одного рейсу на тиждень або не менше трьох рейсів на місяць, а й лише після виконання протягом одного року поспіль регулярних повітряних перевезень в межах України, за умови, що такі перевезення відбувалися не менш ніж за трьома маршрутами з частотою не менше одного разу на тиждень.
Право на експлуатацію повітряних ліній на виконання міжнародних чартерів надається на кожен період навігації.
У свою чергу, для отримання права на експлуатацію маршруту на виконання регулярних міжнародних повітряних перевезень з/до України авіапідприємство повинно рік виконувати чартерні міжнародні повітряні перевезення з/до України.
Документ також регламентує й анулювання права на експлуатацію повітряної лінії: у разі порушення авіаперевізником обмежень і обов’язків; у разі, якщо переважне володіння або фактичний контроль над авіаперевізником перейдуть до осіб, які не відповідають вимогам цього документа, за заявою авіакомпанії про анулювання права на експлуатацію повітряної лінії; при нездійсненні експлуатації лінії протягом 12 місяців або припинення її експлуатації на 12 місяців (у разі регулярних міжнародних перевезень до/з України).
Призначення може бути анульовано при поданні авіаперевізником України недостовірних даних для отримання права на експлуатацію повітряної лінії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас