Компанія Коломойського оцінює собівартість видобутку газу приватними компаніями на рівні $200/тис. куб. м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Коломойського оцінює собівартість видобутку газу приватними компаніями на рівні $200/тис. куб. м

Енергетика
1404
Спільне підприємство “Полтавська газонафтова компанія” (ПГНК, Полтава) оцінює собівартість видобутку газу в Україні приватними компаніями на рівні $200/тис. куб. м, повідомив фінансовий директор ПГНК Євген Паленко на круглому столі в НАК “Нафтогаз Україна” у середу.
“Щоб підняти на поверхню 1 тис. куб. м газу в Україні витрати у вас (державних компаній – ред.) $130-150/тис. куб. м, у приватних – $200/тис. куб. м. Це не бухгалтерська собівартість з усіма проводками – це без податків, але включає все… Ми зробили аналітику в нашій компанії: у нас цифра більша виходить, тому що у нас родовища виснажені”, – сказав він.
На думку Паленка, підрахунки Міністерства фінансів України, що свідчать про набагато меншу собівартість видобутку, є некоректними.
Нагадаємо, власником ПГНК є JKX Oil&Gas. Компанія має в своєму розпорядженні чотири ліцензії на розробку нафтогазових родовищ Ново-Миколаївського комплексу в Полтавській області загальною площею 271 кв. км, а також три дозволи на розвідку Заплавського, Єлизаветівського і Червоноярського-Східного родовищ загальною площею 171,2 кв. км.
Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов спільно володіють 27,5% JKX.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас