МВФ чекає завтрашнього позачергового засідання Ради - щоб вирішити долю наступного траншу Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ чекає завтрашнього позачергового засідання Ради - щоб вирішити долю наступного траншу Україні

Кредит&Депозит
3710
МВФ планує наприкінці серпня провести засідання ради директорів МВФ з метою розглянути висновки про хід виконання Києвом антикризової програми, і на ньому спробує схвалити таку діяльність української влади та надати їй другий транш кредиту.
Голова МВФ Крістін Лагард підкреслила, що її організація чекає й підсумків завтрашнього позачергового засідання Верховної Ради України.
“Якщо буде призвано до проведення пізніше в поточному році (парламентських) виборів, то ми, безумовно, будемо домагатися від політичних лідерів (України) підтвердження справжньої підтримки програми, демонстрації того, що вони віддані виконанню зобов’язань в її рамках”, – підкреслила Лагард.
Вона повідомила, що МВФ не бачить необхідності збільшувати обсяги кредитної підтримки України в рамках діючої програми. “У тому вигляді, в якому знаходиться ситуація,… і за нинішніх обставин,… додаткове фінансування не потрібно”, – заявила глава МВФ.
При цьому Лагард уточнила, що МВФ, висловлюючи зазначену позицію, виходить з того, що внутрішній збройний конфлікт в Україні “буде в кінцевому рахунку врегульовано в не настільки віддаленому майбутньому”, і є гарантовані грошові кошти для надання Києву протягом 12 місяців.
“Якщо ж які-небудь з цих параметрів змінюються і виходять за 12 місяців, то, цілком імовірно, може знадобитися додаткове фінансування. Якщо якісь із цих ключових параметрів суттєво змінюються, то нам доведеться переглянути всю стратегію, оскільки мова піде про іншу ситуацію”, – зазначила Лагард.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас