Рахункова палата України виявила незаконну схему відчуження військового майна - у 2012-2013 роках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата України виявила незаконну схему відчуження військового майна - у 2012-2013 роках

Казна та Політика
645
Рахункова палата України виявила незаконну схему відчуження військового майна збройних сил країни.
Проведений Рахунковою палатою аудит встановив, що міністерство оборони у 2012-2013 роках за участю уповноважених підприємств і організацій державного концерну “Укроборонпром” реалізувало схему комісійного розпродажу майна на внутрішньому ринку. У прес-службі Рахункової палати заявили, що продаж військового майна здійснювалася через посередницькі структури, в результаті чого ховалася реальна вартість майна, яке в подальшому реалізовувалося уповноваженими підприємствами на зовнішньому ринку.
“Боєздатна військова техніка і бойова зброя (бронетанкова техніка, бойові вертольоти Мі-24, зенітно-ракетні комплекси, стрілецька зброя і боєприпаси до нього) продавалися приватним суб’єктам підприємництва, що створювало загрозу національній безпеці держави на тлі відсутності чіткого нормативного регулювання порядку реалізації на внутрішньому ринку військового майна, яке мало виключно військове призначення”, – йдеться в повідомленні Рахункової палати.
За інформацією Рахункової палати, міноборони подавало, а кабмін затверджував списки надлишкового майна, до яких включалося військове майно, яке було придатне до використання і перебувало на озброєнні української армії. “Відчуження військового майна здійснювалося в Міноборони безвідповідально і безконтрольно, а посадові особи уникали належної відповідальності за невиконання посадових обов’язків, оскільки просто звільнялися від займаних посад”, – заявила Рахункова палата.
“Інформація про результати аудиту направлена президенту України, Верховній раді, уряду з відповідними пропозиціями. Звіт про результати аудиту направлено керівництву Міноборони, а матеріали про корупційні дії під час реалізації військового майна – до Генеральної прокуратури для вживання заходів реагування”, – сказано в повідомленні.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас